Arbeta som personlig assistent

assistans3Att arbeta som personlig assistent innebär ett stort personligt engagemang och ansvar. Vi är därför övertygade om att du, liksom vi, brinner för att göra en insats som gör skillnad för kunden varje dag och varje minut. För att detta ska lyckas krävs ett gott samarbete mellan kunden och dig som personlig assistent, och självklart oss på kontoret. Detta skapar vi tillsammans genom en tät och konstruktiv dialog. Att vara personlig assistent innebär troligen att dina arbetsuppgifter kan vara mycket varierande, självklart beroende på hos vem du arbetar och hur hjälpbehovet ser ut. Gemensamt för alla är att du hjälper kunden med allt som han eller hon inte själv klarar av att utföra själv i sin vardag.

Exempel på de mest grundläggande behoven:

Personlig hygien, av- och påklädning, matsituationen eller kommunikation. Men det kan oxå innebära att assistera vid olika typer av fritidsaktiviteter, handling, eller följa med till skola eller arbetet. Kort sagt kan man konstatera att yrket som personlig assistent är mycket varierande och självfallet enormt utvecklande.

Att vara personlig assistent ställer många gånger stora krav på dig som person.
Lyhördhet, flexibilitet och ett problemlösande tänk är egenskaper som kommer att hjälpa dig långt i ditt arbete, detta såklart alltid i samverkan med kunden.

Du är kundens ”armar och ben” och skall utföra de moment kunden skulle ha gjort om han/hon kunde göra det själv (så länge det inte strider mot lagar och regler eller att du själv som assistent utsätter dig för någon risk eller fara) Kort sagt din inställning och ambition att GÖRA SKILLNAD för kunden varje dag är mycket viktig.

Vill du ha mer information eller boka ett möte?
Vi på Kraft Assistans svarar gärna på alla frågor och hjälper till att förse er med den bästa assistansen utifrån specifika behov.

Kraft Assistans

Vår organisation bygger på ett nära samarbete med dig som kund. Kraft Assistans är verksamt över hela Sverige. Organisation bygger på att det är du som kund som står i fokus. Vår personal finns till för dig och gör alltid sitt bästa för att tillgodose dina behov och önskemål.

Tillstånd och avtal

Kraft Assistans AB är ansluten till arbetsgivarorganisationen KFO och vi har kollektivavtal med kommunal samt tillstånd att bedriva personlig assistans från inspektionen för vård och omsorg IVO.

För mer information:

KFO

IVO

Kontakt

Kraft Assistans AB

Besöksadress:
Skäpplandsgatan 1C
703 46 Örebro

Postadress:

Kraft Assistans AB
Box 22060
702 03 Örebro

Telefon & mail:

070-566 97 78
019-296 300

E-post: thomas.sandberg@kraftassistans.se

Copyright © 2014 Kraft Assistans